Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова
Національної академії наук України

2022-12-29
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
29 грудня 2022 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження заключного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Пошук нових форм сильновзаємодійної матерії в зіткненнях адронів та ядер за високих енергій» відомчої тематики НАН України. (доповідач: науковий керівник теми доктор фіз.- мат. наук, проф. Марк ГОРЕНШТЕЙН).
  2. Затвердження заключного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Побудова та дослідження динамічних моделей економічних систем для забезпечення сталого економічного розвитку» відомчої тематики НАН України. (доповідач: науковий керівник теми доктор фіз.- мат. наук, проф. Микола ГОНЧАР).
  3. Затвердження звіту з виконання наукових досліджень і розробок проєкту «Розробка грід- хмарних сервісів та забезпечення підтримки Базового координаційного центру та Регіонального операційного центру в Інституті теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України (4 етап)» за Програмою інформатизації НАН України на 2020-2024 рр. (доповідач: науковий керівник проєкту зав. відділу, канд. тех. наук Сергій СВІСТУНОВ).
  4. Затвердження заключного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проєкту «Комп'ютерне моделювання динаміки подвійної спіралі ДНК та її іон-гідратного оточення в зовнішньому електричному полі» за програмою Науково-дослідні роботи молодих учених НАН України 2021-2022 рр. (доповідач: науковий керівник проєкту Тетяна БУБОН).
  5. Різне.

Вчений секретар

2022-12-15
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
15 грудня 2022 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Фундаментальні властивості матерії та їх прояви в мікросвіті, астрофізиці та космології» за програмою Підтримка пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок Відділення фізики і астрономії НАН України на 2022 р. (доповідач: науковий керівник теми академік НАН України, доктор фіз.- мат. наук Юрій ІЗОТОВ).
  2. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Вплив зовнішніх полів і просторових неоднорідностей на електронні властивості низьковимірних діраківських і надпровідних матеріалів» за програмою Підтримка пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок Відділення фізики і астрономії НАН України на 2022 р. Наукові керівники: доктор фіз.- мат. наук Лариса БРИЖИК, доктор фіз.- мат. наук Ярослав ЗОЛОТАРЮК (доповідач: доктор фіз.- мат. наук Лариса БРИЖИК).
  3. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Конформаційна механіка макромолекули ДНК під впливом біологічно активних молекул та іонів» за програмою Підтримка пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок Відділення фізики і астрономії НАН України на 2022 р. (доповідач: науковий керівник теми доктор фіз.- мат. наук Сергій ВОЛКОВ).
  4. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Застосування нової генерації експериментальних даних для теоретичного досліджування протон-протонних, протон-ядрових, ядро-ядрових взаємодій за високих енергій в CERN, BNL, FERMILAB, GSI» за цільовою програмою наукових досліджень НАН України «Участь в новітніх міжнародних проєктах з фізики високих енергій та ядерної фізики» на 2021—2023 рр. (доповідач: науковий керівник теми доктор фіз.- мат. наук, проф. Марк ГОРЕНШТЕЙН).
  5. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Динамічні та статистичні властивості надщільної речовини, що формується в релятивістських ядро-ядерних та протон-протонних зіткненнях з високою множинністю при варіативних енергіях колайдерів RHIC та LHC» за цільовою програмою наукових досліджень НАН України «Участь в новітніх міжнародних проєктах з фізики високих енергій та ядерної фізики» на 2021—2023 рр. (доповідач: науковий керівник теми доктор фіз.- мат. наук, проф. Юрій СИНЮКОВ).
  6. Розгляд робіт, поданих на конкурс з присудження Боголюбовської премії Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України.
  7. Розгляд робіт, поданих на конкурс з присудження Премії імені Миколи Боголюбова для молодих вчених Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України.
  8. Про підтримку проєкту “Часо-проекційна камера для новітніх нейтринних експериментів”, що подається на конкурсний відбір проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок за участю закладів вищої освіти та наукових установ, які належать до сфери Міністерства освіти і науки, виконання яких розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів Державного бюджету за бюджетною темою «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» (КПКВК 220140). Науковий керівник – доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Юрій ОНІЩУК (доповідач: доктор фіз.- мат. наук Ласло ЄНКОВСЬКИЙ).
  9. Питання аспірантури.
  10. Різне.

Вчений секретар

2022-11-10
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
10 листопада 2022 р.

Порядок денний:

  1. Лекція «Нобелівська премія з фізики 2022: порушення нерівностей Белла»
    (доповідач: доктор наук, старший науковий співробітник Андрій СЕМЕНОВ)
  2. Про рекомендацію до друку книги «Вступ до квантової теорії калібрувальних полів» авторів Валерія ГУСИНІНА і Едуарда ГОРБАРА
  3. Затвердження тем кандидатських дисертацій аспірантам І-го року навчання
  4. Про стажування аспіранта І року навчання Ігоря НІМОГО
    (науковий керівник завідувач лабораторії, доктор фіз.-мат. наук, старший дослідник Сергій ШАРАПОВ)
  5. Про стажування аспіранта І року навчання Едуарда НАЙЧУКА
    (науковий керівник завідувач лабораторії, доктор фіз.-мат. наук, старший науковий співробітник Микола ІОРГОВ)
  6. Про стажування завідувача відділу, доктора фіз.-мат. наук, академіка НАН України Богдана ЛЕВА
  7. Про стажування кандидата фізико-математичних наук, молодшого наукового співробітника лабораторії астрофізики і космології відділу астрофізики та елементарних частинок Антона РУДАКОВСЬКОГО
  8. Різне

Вчений секретар

2022-09-29
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
29 вересня 2022 р.

Порядок денний:

  1. Висунення робіт на премії імені видатних вчених НАН України.
  2. Затвердження звітів постдоків НАН України.
  3. Про висунення нових стипендіатів Президента України для молодих вчених та НАН України для молодих вчених.
  4. Різне.

Вчений секретар

2022-08-29
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
29 серпня 2022 р. у змішаному режимі: та online-конференції

Порядок денний:

  1. Представлення Мусфером АДЖИМАМБЕТОВИМ дисертації на тему: “Спектри та кореляції частинок в ядро-ядерних і протон-протонних зіткненнях з високою енергією та множинністю” на здобуття наукового ступеня доктора філософії.
  2. Представлення Ольгою ЩУР дисертації на тему: “Часова структура активності імпульсних неадаптивних нейронів за наявності прямих і опосередкованих затриманих зворотних зв'язків” на здобуття наукового ступеня доктора філософії.
  3. Затвердження звітів стипендіатів Президента України для молодих учених та НАН України для молодих учених.
  4. Про заявки на міжнародні конкурси наукових проєктів The John Templeton Foundation та Synergy Grant
    (доповідач: доктор наук з галузі "Природничі науки", старший науковий співробітник Андрій СЕМЕНОВ).
  5. Різне.

Вчений секретар

2022-06-23
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
23 червня 2022 р. у змішаному режимі: та online-конференції

Порядок денний:

  1. Представлення Сергієм ПЕРЕПЕЛИЦЕЮ дисертації на тему: “Структура та динаміка впорядкування протийонів навколо подвійної спіралі ДНК” на здобуття наукового ступеня доктора фізико-математичних наук.
  2. Про обрання почесних докторів Інституту.
  3. Про склад спеціалізованої вченої ради для захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора наук Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України.
  4. Питання аспірантури.
  5. Різне.

Вчений секретар

2022-04-28
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
28 квітня 2022 р.

Порядок денний:

  1. Представлення запиту на відкриття НДР відомчої тематики НАН України “Побудова математичних моделей неарбітражних фінансових ринків для реалістичних еволюцій ризикових активів та оцінювання деривативів на них”
    (доповідач: керівник теми доктор фізико-математичних наук Микола ГОНЧАР).
  2. Представлення запиту на відкриття НДР відомчої тематики НАН України “Дослідження нових форм сильновзаємодійної матерії методом релятивістської статистичної фізики й гідродинаміки, аналіничної теорії зіткнень адронів та КХД на гратці”
    (доповідач: керівник теми доктор фізико-математичних наук Марк ГОРЕНШТЕЙН).
  3. Затвердження скорегованого тематичного плану наукових досліджень Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України на 2022 рік.
  4. Про наукове стажування молодшого наукового співробітника лабораторії астрофізики і космології відділу астрофізики та елементарних частинок Дениса САВЧЕНКА.
  5. Про наукове стажування аспіранта відділу фізики високих густин енергії Олега САВЧУКА.
  6. Про наукове стажування провідного інженера відділу математичних методів в теоретичній фізиці Марії ХЕЛАШВІЛІ.
  7. Про наукове стажування аспірантки відділу теорії нелінійних процесів в конденсованих середовищах Тетяни БУБОН.
  8. Різне.

Вчений секретар

2022-03-18
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
18 березня 2022 р.

Порядок денний:

  1. Про роботу відділів в умовах воєнного стану (доповідають завідувачі відділів).
  2. Про виконання робіт в рамках проєктів конкурсної тематики (доповідають керівники НДР).
  3. Про затвердження звітів стипендіатів Президента України і НАН України для молодих вчених.
  4. Різне.

Вчений секретар

2022-01-13
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
13 січня 2022 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження звіту про діяльність Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України у 2021 році (доповідач: канд. фіз.-мат. наук Сергій ПЕРЕПЕЛИЦЯ).
  2. Затвердження скорегованого тематичного плану наукових досліджень Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України на 2021 рік.
  3. Затвердження тематичного плану наукових досліджень Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України на 2022 рік.
  4. Різне.

Вчений секретар