Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова
Національної академії наук України

2020-12-24
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
24 грудня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Представлення А.В. Назаренком дисертації на тему: “Статистичні властивості систем із сильною взаємодією та ефекти гравітації” на здобуття наукового ступеня доктора фізико-математичних наук.
  2. Затвердження тем кандидатських дисертацій аспірантам першого року навчання.
  3. Різне.

Вчений секретар

2020-12-18
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
18 грудня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження заключного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Електрон-транспортні та фотоіндуковані процеси у нанорозмірних молекулярних структурах» відомчої тематики НАН України 2016–2020 рр.
    (доповідач: науковий керівник теми зав. відділу, чл.-кор. НАН України Е.Г. Петров).
  2. Затвердження заключного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Квантово-польові ефекти в фізиці і астрофізиці високих енергій та квантовій макрофізиці» відомчої тематики НАН України 2016–2020 рр.
    (доповідач: науковий керівник теми зав. відділу, чл.-кор. НАН України В.П. Гусинін).
  3. Затвердження звіту з виконання науково-технічної роботи «Розробка грід- хмарних сервісів та забезпечення підтримки Базового координаційного центру та Регіонального операційного центру в Інституті теоретичної фізики ім. М.М. БоголюбоваНАН України (2 етап)» за Програмою інформатизації НАН України (доповідач: науковий керівник проєкту зав. відділу, канд. тех. наук С.Я.Свістунов).
  4. Затвердження заключного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою Міжнародної дослідницької мережі (IRN) «EUREА: Європейська угода з ультрарелятивістських енергій” за 2018-2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми головний науковий співробітник, д-р фіз.-мат. наук, проф. Ю.М. Синюков).
  5. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Просторово-часова динаміка і властивості надщільної матерії в релятивістських зіткненнях ядер, та іх прояви в поточних експериментах на LHC, RHIC, і запланованих FAIR, NICA.» в рамках цільової програми наукових досліджень НАН України «Фундаментальні дослідження з фізики високих енергій та ядерної фізики (міжнародна співпраця)» на 2018–2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми головний науковий співробітник, д-р фіз.-мат. наук, проф. Ю.М. Синюков).
  6. Затвердження проміжного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Фундаментальні властивості матерії в релятивістських ядерних зіткненнях та у ранньому Всесвіті» в рамках програми 1230 підтримки пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок Відділення фізики і астрономії НАН України на 2018–2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми академік НАН України Ю.І. Ізотов).
  7. Затвердження проміжного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Функціональні властивості матеріалів перспективних для нанотехнологій» в рамках програми 1230 підтримки пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок Відділення фізики і астрономії НАН України на 2018–2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми зав. відділу, чл.-кор. НАН України В.П. Гусинін).
  8. Затвердження проміжного звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Математичні моделі нерівноважних процесів в відкритих системах» в рамках програми 1230 підтримки пріоритетних для держави наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок Відділення фізики і астрономії НАН України на 2018–2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми зав. відділу, чл.-кор. НАН України Б.І. Лев).
  9. Затвердження звіту про виконання наукових досліджень і розробок за темою «Комп'ютерне моделювання багаточастинкових систем із кулонівською взаємодією: від плазми до біологічних макромолекул» в рамках Науково-дослідні роботи молодих учених НАН України 2019-2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми канд. фіз.-мат. наук О.М. Черняк).
  10. Кадрові питання:
    обрання за конкурсом на посаду провідного наукового співробітника у відділ теорії нелінійних процесів в конденсованих середовищах;
    обрання за конкурсом на посаду старшого наукового співробітника у відділ фізики високих густин енергії;
    обрання за конкурсом на посаду наукового співробітника у відділ фізики високих густин енергії;
    обрання за конкурсом на посаду молодшого наукового співробітника лабораторії астрофізики і космології відділу астрофізики та елементарних частинок (2 вакансії);
    обрання за конкурсом на провідного інженера лабораторії математичного моделювання відділу синергетики.

Вчений секретар

2020-12-11
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
11 грудня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження проміжного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проекту «Рівноважні та нерівноважні процеси в інтегровних квантових моделях фізики конденсованого стану» за конкурсом Національного фонду досліджень України “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”
    (доповідач: науковий керівник проекту зав. лабораторії, доктор фіз.-мат наук М.З.Іоргов).
  2. Затвердження проміжного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проекту «Моделі нерівноважних процесів в колоїдних системах» за конкурсом Національного фонду досліджень України “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”
    (доповідач: науковий керівник проекту член-кор. НАН України, доктор фіз.- мат наук Б.І.Лев).
  3. Затвердження проміжного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проекту «Некласичні та гібридні кореляції квантових систем за реалістичних умов» за конкурсом Національного фонду досліджень України “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”
    (доповідач: науковий керівник проекту доктор фіз. мат наук, провідний науковий співробітник А.О.Семенов).
  4. Затвердження проміжного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проекту «Режим фіксованої твердо тільної мішені в експерименті LHCb (CERN)і пошук експериментальних станів матерії в зіткненнях важких ядер на Великому Адронному Колайдерф» за конкурсом Національного фонду досліджень України “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”
    (доповідач: науковий керівник проекту доктор фіз. мат наук, провідний науковий співробітник Л.Л. Єнковський).
  5. Затвердження проміжного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проєкту «Топологічні фази матерії та збудження в діраківських матеріалах, джозефсонівських переходах та магнетиках» за конкурсом Національного фонду досліджень України “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”
    (доповідач: науковий керівник проекту зав. лабораторії, доктор фіз.-мат наук С.Г.Шарапов).
  6. Затвердження проміжного звіту з виконання наукових досліджень і розробок проекту «Легка темна матерія і динамічна темна енергія у Всесвіті» за конкурсом Національного фонду досліджень України “Підтримка досліджень провідних та молодих учених”
    (доповідач: науковий керівник проекту зав. лабораторії, доктор фіз.-мат наук Ю.В.Штанов).
  7. Затвердження звіту з виконання наукових досліджень і розробок «Термоелектричні властивості та квантові ефекти Холла в топологічних ізоляторах» за програмою Українсько – Ізраїльських науково-дослідних проектів для реалізації у 2019 – 2020 рр.
    (доповідач: науковий керівник проекту зав. лабораторії, доктор фіз.-мат наук С.Г.Шарапов).
  8. Затвердження звіту про виконання науково-технічної роботи «Адаптація електронної редакції Українського фізичного журналу до вимог Європейської хмари відкритої науки OpenAIRE» за Програмою інформатизації НАН України на 2020 р.
    (доповідач: науковий керівник теми кандидат фізико-математичних наук І.С. Ганджа).
  9. Затвердження звіту про виконання науково-технічної роботи «E Самоузгоджена гідродинаміка кварк-глюонних мішків та сигнали фазових перетворень в КХД матерії в зіткненнях важких іонів за високих енергій» аз цільовою програмою наукових досліджень НАН України «Фундаментальні дослідження з фізики високих енергій та ядерної фізики (міжнародна співпраця)» на 2018–2020 рр. (доповідач: науковий керівник теми доктор фізико-математичних наук К.О. Бугаєв).
  10. Розгляд робіт, поданих на Премію імені Петра Фоміна Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України.
  11. Розгляд робіт, поданих на Премію імені Миколи Боголюбова для молодих вчених Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України.

Вчений секретар

2020-11-20
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
20 листопада 2020 р.
Початок засідання перенесено на 11

Порядок денний:

  1. Представлення Т.В. Скрипником дисертації на тему: “Інтегровні системи, класичні r-матриці та нескінченно-вимірні алгебри Лі” на здобуття наукового ступеня доктора фізико-математичних наук.
  2. Різне.

Вчений секретар

2020-11-03
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
3 листопада 2020 р.

Порядок денний:

  1. Про результати чергової атестації наукових працівників Інституту.
  2. Про результати чергової атестації аспірантів Інституту.
  3. Затвердження скоригованого тематичного плану Інституту.
  4. Про висунення кандидатур на державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.
  5. Про премії імені видатних вчених Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України.
  6. Різне.

Вчений секретар

2020-10-01
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
1 жовтня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження результатів атестації атестаційної комісії.
  2. Затвердження результатів вступної кампанії до аспірантури Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України.
  3. Різне.

За посиланням на ZOOM-конференцію звертатися до вченого секретаря.

Вчений секретар

2020-09-10
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
10 вересня 2020 р.
Засідання в конференц-залі інституту

Порядок денний:

  1. Затвердження звітів стипендіатів Президента України для молодих учених та НАН України для молодих учених.
  2. Висунення нових стипендіатів Президента України для молодих вчених та НАН України для молодих вчених.
  3. Обрання за конкурсом на посаду молодшого наукового співробітника лабораторії біофізики макромолекул відділу теорії нелінійних процесів в конденсованих середовищах.
  4. Обрання за конкурсом на посаду молодшого наукового співробітника у відділ синергетики.
  5. Різне.

Вчений секретар

2020-06-25
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
25 червня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Представлення Д.О. Савченком дисертації на тему: “Розподіл і спостережні прояви легкої темної матерії” на здобуття наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук.
  2. Представлення А.В. Рудаковським дисертації на тему: “Формування структур та реіонізація Всесвіту в моделях темної матерії” на здобуття наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук.
  3. Про лабораторію грід обчислень у фізиці.
  4. Затвердження скорегованого тематичного плану наукових досліджень Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України на 2020 рік і робочих планів НДР.
  5. Різне.

Вчений секретар

2020-04-30
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
30 квітня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження нової теми “Вплив зовнішніх електричних і магнітних полів на енергетичні характеристики молекулярних і металевих наносистем”
    (доповідач: керівник теми член-кореспондент НАН України, доктор фіз.-мат. наук Е.Г.Петров).
  2. Затвердження нової теми “Динаміка частинок і колективних збуджень у фізиці високих енергій, астрофізиці і квантових макросистемах”
    (доповідач: керівник теми член-кореспондент НАН України, доктор фіз.-мат. наук В.П.Гусинін).
  3. Різне

Вчений секретар

2020-03-03
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
3 березня 2020 р.

Порядок денний:

  1. Висунення кандидатур на керівні посади Національної академії наук України.
  2. Затвердження теми докторської дисертації старшого наукового співробітника відділу математичних методів в теоретичній фізиці А.В. Назаренка.
  3. Затвердження звітів стипендіатів Президента України для молодих учених та НАН України для молодих учених.
  4. Висунення нових стипендіатів Президента України для молодих вчених.
  5. Про наукове стажування молодшого наукового співробітника відділу теорії нелінійних процесів в конденсованих середовищах К.В. Єршова.
  6. Про наукове стажування провідного інженера відділу комп'ютерного забезпечення наукових досліджень і науково-технічної інформації В.В. Юрченка.
  7. Про наукове стажування молодшого наукового співробітника лабораторії грід обчислень у фізиці відділу фізики високих густин енергії В.О. Челнокова.
  8. Різне.

Вчений секретар

2020-02-05
Засідання Вченої ради
Засідання Вченої ради
Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України
5 лютого 2020 р.

Порядок денний:

  1. Затвердження тематичного плану наукових досліджень інституту та робочих планів НДР на 2020 рік.
  2. Про наукове стажування канд. фіз.-мат. наук, наукового співробітника лабораторії грід обчислень у фізиці А.О.Алькіна.
  3. Обговорення пропозицій робочих груп Національної ради з питань розвитку науки і технологій.
  4. Різне.

Вчений секретар