Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова
Національної академії наук України

2018-12-07
100-річчя Національної академії наук України

Працівникам і ветеранам
Інституту теоретичної фізики
ім. М.М. Боголюбова НАН України

Вельмишановні колеги, дорогі друзі !

Доля дарувала нам можливість жити і працювати в Національній академії наук України в ті дні, коли вона відзначає своє 100-річчя. І хто б там що не говорив, це ‒ подія історична. Академія витримала випробування часом. В її історії були і нелегкий період становлення, і репресії, і евакуація в роки Другої світової війни, і період бурхливого розвитку та формування її сучасної структури, і випробування викликами, які постали перед нашою державою після проголошення незалежності України.

Але попри всі випробовування Академія вистояла і продовжує залишатися головним осередком фундаментальної і прикладної науки в Україні. Впродовж 100 років існування Академії її науковці збагатили найрізноманітніші галузі науки досягненнями світового рівня. І ми не можемо не пишатися тим, що в доробку Академії є і помітний внесок нашого інституту. Досить згадати імена засновників інституту і наших вчителів академіків Миколи Боголюбова, Олександра Давидова, Остапа Парасюка, Олексія Ситенка, Петра Фоміна та багатьох інших наших старших колег, які своїми видатними науковими результатами творили сучасну фізичну науку в Україні. І славна історія нашої Академії і нашого інституту красномовно засвідчує, що фундаментальна наука в Україні є, була і буде.

Сердечно поздоровляю всіх працівників і ветеранів інституту зі 100-річчям Національної академії наук України. Бажаю добра і щастя, миру і злагоди та нових здобутків.

 

Завжди і щиро ваш
Анатолій Загородній

2018-07-12
Вітаємо Віолетту Сагун з відзнакою
Вітаємо Віолетту Сагун
з відзнакою видавництва Nuclear Physics A, Elsevier для молодих науковців за її видатну доповідь
Neutron stars meet constrains from high and low energy nuclear physics
на конференції Quark Matter 2018 у Венеції (Італія)

Диплом

2018-05-24
Scopus Awards Ukraine 2018

2018-04-18
WEB OF SCIENCE AWARD UKRAINE 2018
WEB OF SCIENCE AWARD UKRAINE 2018

11 квітня 2018 року Компанія Clarivate Analytics провела церемонію нагородження Web of Science Awards Ukraine 2018, де Інститут теоретичної фізики імені М.М. Боголюбова НАН України став лауреатом премії WEB OF SCIENCE AWARD UKRAINE 2018 у номінації "Найефективніша наукова установа".

Докладніше